Pas op voor werpstokken!

Artikel gepubliceerd op : 03/07/2017

Pas op voor werpstokken!

Spelen met een stok tijdens een wandeling. Wat is er makkelijker en leuker voor een hond? De hond amuseert zich met zo goed als niets en het zal het verschil niet weten tussen een stok of een geschikt speeltje.

Het probleem is, dat de hond zich met een stok meer of minder ernstig kan verwonden. Dit is waaraan Grace Webster, voorzitter van de Vereniging van Britse dierenartsen in Schotland, ons herinnert. Een waarschuwing, herhaald door de AFP (Agence France Presse) en uitgezonden op een groot aantal media van het net.

"Stokken gooien naar uw hond kan gevaarlijk zijn en leiden tot gruwelijke verwondingen." Deze komen vaak voor wanneer de hond probeert tijdens een sprong de gegooide stok te vangen. "Blessures die uw hond daarvan kan krijgen zijn scheuren in de tong en in de mond of keel," zei Grace Webster in de Times.

Om haar woorden te bevestigen, gaf zij ook het voorbeeld van een collie, die een stuk hout van 10 cm vast had zitten in de keel.

"Zelfs wanneer de wond wordt behandeld, blijven vaak splinters vastzitten en zijn andere handelingen nodig," voegde ze eraan toe.

Volgens haar is de beste oplossing om rubber sticks, ballen of frisbees te gebruiken die worden verkocht in speciaalzaken. Bij een voorziene wandeling met de hond, zorgt u er dus voor een van zijn favoriete -en aangepaste- speeltjes mee te nemen om ongelukken te voorkomen! Sommige spelletje kunnen daadwerkelijk gevaarlijk zijn voor de hond. En schadelijk voor zijn gezondheid. Een waarschuwing - die ook andere speeltjes kan betreffen, zoals een aantal niet geschikte ballen - waarop SantéVet, een specialist in de van dierengezondheidsverzekeringen in Frankrijk, de baasjes al had gewezen in 2013!


SantéVet
De specialist in de gezondheidsverzekeringen voor kat en hondVerzeker hem!

Meer informatie

Geef je huisdier de bescherming die hij verdient!

Ontdek onze huisdierenverzekering!

Ik schrijf in

OPMERKINGEN


Verzeker hem!

Meer informatie

Geef je huisdier de bescherming die hij verdient!

Ontdek onze huisdierenverzekering!

Ik schrijf in