Rood oog, oog dat dichtzit of loopt ... bij hond of kat

Artikel gepubliceerd op : 28/03/2014

Rood oog, oog dat dichtzit of loopt ... bij hond of kat

Een rood, gesloten oog of een lopend oog moet door een dierenarts gezien worden. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken en zelfmedicatie is uit den boze want kan het probleem erger maken.

Voor elk probleem in verband met het oog moet u een afspraak maken bij de dierenarts.


Het oog van hond en kat: een erg kwetsbaar orgaan


Een oog dat loopt, rood is, volledig of deels dicht zit, een hond of kat die in zijn oog wrijft, enz. dat is niet normaal.

Er zijn heel wat oorzaken: ontsteking, aanwezigheid van een vreemd voorwerp (korenaar bijvoorbeeld), allergie, infectie met een virus of bacterie, gevolg van een trauma.

Soms kan het ooglid de oorzaak zijn (entropion of ectropion), een verkeerd gegroeide wimper of een probleem in het traankanaal of het hoornvlies.

Indien een oogprobleem bij hond of kat niet tijdig behandeld wordt, kan dit min of meer ernstige gevolgen hebben. Het oog van hond en kat is een erg kwetsbaar orgaan.

Vermits er zoveel mogelijke oorzaken zijn, zijn ook de behandelingen en de bijkomende onderzoeken die de dierenarts uitvoert vaak erg verschillend. Oogziektes zijn inbegrepen in de ziekteverzekering voor dieren voor hond en kat naargelang de gekozen formule.

Indien de hond of kat in het verleden bijvoorbeeld al eens behandeld werd met oogdruppels, is het geen goed idee om diezelfde behandeling nog eens te gebruiken. Ook al lijken de symptomen dezelfde te zijn. Algemeen gesproken kan zelfmedicatie risico's inhouden.SantéVet

De specialist voor de ziekteverzekering voor hond en kat

Foto: 123rfVerzeker hem!

Meer informatie

Geef je huisdier de bescherming die hij verdient!

Ontdek onze huisdierenverzekering!

Ik schrijf in

OPMERKINGEN


Verzeker hem!

Meer informatie

Geef je huisdier de bescherming die hij verdient!

Ontdek onze huisdierenverzekering!

Ik schrijf in