Tennisballen: een gevaar voor mijn hond ?

Het wordt echter niet aanbevolen om ze te gebruiken als "speeltje" voor uw huisdier.

Tennisballen bestaan voornamelijk uit rubber en een met lucht geïnjecteerde "kern"; dit maakt het stuiteren mogelijk. Daarnaast is er een laag lijm en vilt toegevoegd.

Hond
Hond - alle rechten voorbehouden

EEN TE DUCHTEN PROBLEEM VOOR DE TANDEN VAN DE HOND...

Het probleem ligt in de eerste plaats bij het vilt dat wordt gebruikt bij het maken van een tennisbal. Dit is meestal synthetisch. Een vilt dat ruw aanvoelt en een "schuurpapier" effect op de tanden van uw hond heeft.  Dit kan overmatige slijtage van de tanden veroorzaken.

 

...MAAR OOK VOOR ZIJN MAAG !

Een tennisbal kan ook onzuiverheden bevatten, zoals kleine kiezelstenen, stukjes steen, stof, zand, enz. Niets goeds voor uw hond!

De hond kan uiteindelijk ook zin hebben om een tennisbal te verscheuren en er dus stukken van inslikken. Dit kan een obstructie van de slokdarm, de darmen of een occlusie veroorzaken. Een echte veterinaire noodsituatie die de dierenziektekostenverzekering vergoedt. Maar het is natuurlijk beter om het te voorkomen!

We horen ook verhalen over het gas waarmee de tennisballen worden opgeblazen, die ook giftig zou zijn.  Maar de ballen die aan het "grote publiek" worden verkocht, zijn over het algemeen opgeblazen met lucht... Het gevaar komt niet van die kant. Maar het is beter om problemen te voorkomen en een speeltje te kiezen dat speciaal is ontwikkeld voor de hond dat geen gevaar voor hem vormt. Er zijn vele modellen in de handel en in alle prijsklassen.

Over de auteur

Claude Pacheteau